Китай се готви да изстреля близо 13 000 сателита в следващите

...
Китай се готви да изстреля близо 13 000 сателита в следващите
Коментари Харесай

Китай ще прави своя сателитна мрежа, за да задуши Starlink на Мъск

Китай се готви да изстреля близо 13 000 сателита в идващите няколко години, с които да доставя интернет услуги в целия свят. Но и да блокира сателитната мрежа Starlink на Илон Мъск.

Според South China Morning Post китайските спътници ще се пробват и да шпионират, и деактивират спътници на компанията на Мъск. Целта е страната да изстреля своите спътници по-бързо и да заеме ниската околоземна орбита преди SpaceX.

Причината - от Поднебесната империя се тормозят, че Мъск може да въоръжи своите спътници и да нападна техни апарати, особено на фона на възходящото напрежение сред страната и Съединени американски щати.

Не е вест, че Китай възнамерява свое сателитно съзвездие - още преди години комунистите оповестиха, че сателитният интернет е приоритет, а през 2020 година аплайваха за 13 000 спътника пред Международния съюз по телекомуникации в Женева.

Не е ясно обаче по какъв начин тъкмо китайците ще догонят Starlink - към този момент над 3580 спътника са в орбита, а те не имат ракети, които могат да се употребяват многократно като Falcon 9. Но в случай че решат този проблем, те са изцяло способни да стартират дребна сателитна война в космоса.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР